Home | Inloggen | Nieuwsbrief | Vacatures |

IJshockey is één van de stoerste en grootste sporten in Amerika. Het is eigenlijk gewoon hockey met schaatsen aan, behalve dat er veel meer is toegestaan. Het is een super gave teamsport waarbij schaatsen, behendigheid en tactiek belangrijk zijn en waarbij natuurlijk ook wel eens een duwtje wordt uitgedeeld. Twente heeft meerdere ijshockeyclubs die een paar keer per week op onze ijsbaan trainen. Met deze sport kun je elke week kennismaken op IJsbaan Twente tijdens de ijshockeyschool. Je hoeft nergens lid van te zijn en je hoeft je niet aan te melden. Elke zaterdag staan er trainers klaar en kun je beschermende kleding, een stick en puck van ons lenen.

De ijshockeyschool

Bij de IJshockeyschool leer je elke zaterdagmorgen (t/m 17 maart 2018) van 11.15 – 12.15 uur hoe je moet ijshockeyen van echte ijshockeyers. Zij zorgen voor beschermende kleding, sticks en pucks. Het enige wat jij hoeft te doen is zorgen voor schaatsen (zelf of via Hyro Sports) en een entreekaartje kopen. Tijdens de lessen leer je hoe je snelle bochtjes kan draaien, hoe je héééél hard kan schaatsen en hoe je de puck kan schieten. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar is welkom!

Benodigdheden

Warme, sportieve/soepele kleding, het liefst een thermoshirt en een trainingspak. In de hal in het ongeveer 8 graden. Schaatsen kun je zelf meenemen of huren in de ijshal.

Let op!

Inschrijven is niet nodig, je kan gewoon een entreekaartje kopen bij de kassa en je vervolgens melden bij de trainer op de 30*60 meterbaan (op het afgezette deel van de ijsbaan). Check altijd op deze pagina of de les doorgaat, heel af en toe kan de ijshockeyschool namelijk niet doorgaan i.v.m. andere activiteiten in de ijshal.

2016© IJsbaan Twente