Home | Inloggen | Nieuwsbrief | Vacatures |

Het Euregio Schaatsweekend

Een verrassend, leuk en GRATIS schaatsweekend voor jeugd uit Twente!

Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober vindt op IJsbaan Twente een groot schaatsspektakel plaats, waarbij alle schaatsverenigingen uit Twente schaatsclinis aanbieden en er andere leuke activiteiten georganiseerd worden. Je kunt hier helemaal gratis aan deelnemen. Niet alleen de clinic is gratis, ook de entree, schaatshuur, koek & zopie en randactiviteiten zijn gratis. Tevens komt mascotte Batje op bezoek. Een weekend om niet te missen!

De schaatsclinics die aangeboden worden zijn kunstrijden, ijshockey, shorttrack en langebaan schaatsen. Ben je tussen de 6 en 13 jaar oud? Dan kun je deelnemen aan deze schaatsclinics. Je krijgt les van gediplomeerde schaatsinstructeurs en misschien word je wel ontdekt al de nieuwe Sven Kramer of Ireen Wüst. Voor deelname aan dit unieke schaatsweekend is het wel nodig je in te schrijven. De inschrijving is op dit moment gesloten. Vanaf maandag 1 september 2014 kun je je via de website van IJsbaan Twente inschrijven voor de evenement. Het programma van beide dagen zal eind augustus online staan.

Het Euregio Schaatsweekend is ontstaan uit een initiatief van Stichting Euregio Kunstijsbaan en IJsbaan Twente in samenwerking met alle Twentse schaatsverenigingen. Het Euregio Schaatsweekend is in het seizoen 2013-2014 voor het eerst georganiseerd en was een groot succes. De organisatoren hebben daarom besloten om ook het komende schaatsseizoen een Euregio Schaatsweekend te organiseren.
Naast de schaatsclinics die te volgen zijn is er op het middenterrein een Twentse schaatsmarkt. Hier staan alle Twentse schaatsverenigingen met een stand. Je kunt kennis maken met deze verenigingen en bij elke stand een activiteit uitvoeren. Dit zijn activiteiten die met schaatsen te maken hebben, je kunt met de activiteiten punten scoren en een prijs winnen. Neem dus ook een kijkje op de Twentse schaatsmarkt.

Programma Euregio Schaatsweekend oktober 2014, zowel voor zaterdag 18 als zondag 19 oktober geldt hetzelfde programma:
- Kunstrijden 13.00-13.45 uur (Vol)
- Langebaan clinic 1: 13.30-14.15 uur
- IJshockey clinic 1: 14.00-14.45 uur (Vol)
- Shorttrack clinic: 15.00-15.45 uur
- Langebaan clinic 2: 15.30-16.15 uur
- IJshockey clinic 2: 16.00-16.45 uur (Vol)

Let op! Je kunt je maximaal opgeven voor 3 clinics. IJsbaan Twente kan helaas niet garanderen dat je aan al deze 3 clinics deel kunt nemen, aangezien we zoveel mogelijk kinderen de kans willen geven mee te doen. Na 13 oktober ontvang je een email met daarin een overzicht aan welke clinics je deel kunt nemen.
Let ook op de tijdstippen. Langebaanclinic 1 overlapt qua tijd met kunstrijden en ijshockey 1, je kunt je dus maar voor 1 van deze drie opgeven. Hetzelfde geldt voor langebaanclinic 2, deze overlapt met de clinic van shorttrack en ijshockey 2. Houdt hier rekening mee bij het invullen van het inschrijfformulier.

2016© IJsbaan Twente