Home | Inloggen | Nieuwsbrief | Vacatures |

Wat is ijshockey?

IJshockey is één van de meest bekeken sporten in Amerika en Canada. IJshockey is hockey op schaatsen. Alleen is er iets meer geoorloofd. Een wedstrijd bestaat uit drie periodes van 20 minuten. Het spel wordt gespeeld door twee teams. Beide teams mogen vijf spelers tegelijk in het veld hebben staan met in het doel een goalie.

De clinic

We beginnen de bijna 2 uur durende clinic (waarvan één uur op het ijs) met een uitleg van de spelregels en veiligheidsaspecten in de kleedkamer. Daar worden de sticks, helmen en handschoen verdeeld en kun je je schaatsen aantrekken. Aansluitend gaat de instructie op het ijs van start, waar de instructeur de basistechnieken zal aanleren om later in de ‘wedstrijd’ goed te kunnen schieten. Na afloop van de clinic wordt de ‘Man of the match-award’ uitgereikt en kun je nog een drankje nuttigen in ons restaurant.

Benodigdheden

Warme, sportieve/soepele kleding. Bij voorkeur een thermoshirt en een trainingspak, een paar dunne lagen zijn voldoende. Het is ongeveer 8 graden Celcius in de hal.

Arrangementen & reserveren

Een ijshockeyclinic bedraagt €31,50 per persoon en kan geboekt worden van 8 tot 25 personen. Één drankje na afloop zit bij de prijs inbegrepen net als de schaatshuur. Een ijshockeyclinic is uit te breiden met diverse cateringmogelijkheden. Denk er bijvoorbeeld aan om na te praten onder genot van een hapje en drankje in één van onze lounges. Neem contact op met IJsbaan Twente via info@ijsbaan-twente.nl of 053-4601970.

2016© IJsbaan Twente