Home | Inloggen | Nieuwsbrief | Vacatures |

Twentse Schoolschaats Kampioenschappen

 

Voor alle Twentse basisscholen organiseert IJsbaan Twente dit jaar de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen (TSK) op woensdag 27 maart 2019. Dit is een leuk en gratis schaatsfestijn waar mooie prijzen te verdienen zijn. Het doel van de TSK is om kinderen te laten ervaren hoe het is om mee te doen aan een échte schaatswedstrijd.

Iedere basisschool kan een team samenstellen van 4 leerlingen met eventueel 1 reserve. Het team mag bestaan uit zowel jongens als meisjes uit de groepen 3 t/m 8. Zie ook de toelichting op de teamsamenstelling onderaan deze pagina. De leerlingen schaatsen tijdens de TSK allemaal individueel twee keer een 100 meter. Daarnaast doen ze met hun team mee aan de estafette over 4 ronden (iedere leerling schaatst 1 ronde). Bestaat je team uit 5 leerlingen, dan beslissen jullie zelf welke 4 leerlingen deelnemen aan de estafette.

Aan het eind van de dag volgen de prijsuitreikingen op het podium. Gestreden wordt om de TSK wisselbokaal én om individuele prijzen. Het winnende team van het scholenklassement (100 meter + estafette) ontvangt de TSK wisselbokaal. Dit is een wisselbokaal, die elk jaar opnieuw te winnen is bij de TSK.


De volgende prijzen worden uitgereikt:

- 100 meter, individuele prijzen in 3 leeftijdsgroepen (geen onderscheid in jongens & meisjes):

     - Groep 3 en 4 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

     - Groep 5 en 6 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

     - Groep 7 en 8 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

- Estafette –  bekers voor de nummers 1, 2 en 3 van de estafette

- Wisselbokaal - winnaar eindklassement 100 meters + estafette


De wedstrijd is op woensdagmiddag 27 maart tussen 15.00-17.30 uur. De wedstrijd vindt plaats op de 400 meterbaan, ook de 30 x 60 meterbaan is geopend. Op de 30 x 60 meterbaan kunnen de kinderen schaatsen tussen de wedstrijden door. Deelname is gratis, ook de schaatshuur is kosteloos. De deelnemers krijgen een leuke attentie na afloop. 

Inschrijven kan van 1 december tot en met 13 maart 2019. Wijzigingen in je teamsamenstelling kunnen tot een week voor aanvang worden doorgegeven via info@ijsbaan-twente.nl.

Toelichting op teamsamenstelling:

Een team bestaat uit 4 of 5 kinderen van één basisschool. Het is mogelijk om mee te doen met een team van 2 of 3 leerlingen. In dat geval kun je als team niet meedoen aan de estafette en doe je dus alleen mee aan de 100 meter. Je doet niet mee in het scholenklassement, maar alleen bij het individuele klassement.

De verhouding van jongens/meisjes binnen één team maakt niet uit. Ook de verhouding van de klassen maakt niet uit. Het is dus toegestaan om alleen kinderen uit hogere groepen op te stellen. Om de einduitslag zo eerlijk mogelijk te laten zijn, werken we met een tijdcorrectie voor het hele team. Dat werkt als volgt. Per team wordt gekeken uit welke groep de leerlingen komen. We gaan uit van groep 8. Iemand uit groep 8 krijgt geen tijdscorrectie. Een leerling uit groep 7 krijgt 1 seconde tijdsaftrek, een leerling uit groep 6: 2 seconden tijdsaftrek, groep 5: 3 seconden tijdsaftrek, groep 4: 4 seconden tijdsaftrek, gorep 3: 5 seconden tijdsaftrek. Bestaat een team uit 3 leerlingen uit groep 6 en 1 uit groep 8; dan krijgt het hele team 6 seconden tijdsaftrek op de estafette eindtijd. Bij de 100 meter wordt niet gewerkt met een tijdscompensatie.


Terug

27-03-2019


2016© IJsbaan Twente