Home | Inloggen | Nieuwsbrief | Vacatures |

Twentse Schoolschaats Kampioenschappen

 

In het schaatsseizoen 2017-2018 hebben of gaan scholen nog deelnemen aan het schoolschaatsproject op IJsbaan Twente. Voor alle scholen die meedoen aan dit project organiseert IJsbaan Twente dit jaar de Twentse Schoolschaatskampioenschappen op woensdag 28 maart 2018. Het gaat om een leuk en gratis schaatsfestijn waar mooie prijzen te verdienen zijn. Het doel van de TSK is om de kinderen die schaatsen een leuke sport lijkt (en na het schoolschaatsen het meest enthousiast zijn) ook te laten ervaren hoe het is om mee te doen aan een échte schaatswedstrijd.

Het is de bedoeling dat schoolteams worden samengesteld van 1 tot 5 enthousiaste leerlingen die graag schaatsen. Het team mag bestaan uit zowel jongens als meisjes, uit de groepen 3 t/m 8 met voorkeur voor de kinderen uit klassen die hebben deelgenomen aan de schaatsles(sen). Zie ook de toelichting op de teamsamenstelling onderaan deze pagina. De leerlingen rijden tijdens de Twentse Schoolschaats Kampioenschappen allemaal individueel een afstand, namelijk de 100 meter. De eindtijd op de 100 meter wordt meegenomen in een scholenklassement en individueel klassement. Daarnaast schaatsen alle schoolteams met 4 of 5 deelnemers een estafette op tijd (4x1 ronde schaatsen). De eindtijd bij de estafette wordt ook meegenomen in het scholenklassement, niet in het individuele klassement. Aan het eind van de dag volgen de prijsuitreikingen op het podium. Het winnende team van het scholenklassement (individueel + estafette) ontvangt de wisselbokaal. Dit is een wisselbokaal, die elk jaar opnieuw te winnen is bij de TSK.


Verder worden de volgende prijzen uitgereikt:

100 meter, individuele prijzen (bekers) in 3 leeftijdsgroepen (geen onderscheid in jongens & meisjes):

Groep 3 en 4 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

Groep 5 en 6 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

Groep 7 en 8 – bekers voor de nummers 1, 2 en 3

Estafette –  bekers voor de nummers 1, 2 en 3


De wedstrijd is op woensdagmiddag 28 maart tussen 14.30-18.00 uur. De wedstrijd vindt plaats op de 400 meterbaan, ook de 30 x 60 meterbaan is geopend. Op de 30 x 60 meterbaan kunnen de kinderen schaatsen tussen de wedstrijden door. Deelname is gratis, ook de schaatshuur is kosteloos. De deelnemers krijgen een leuke attentie na afloop. Ook worden er activiteiten naast het ijs georganiseerd.

Wijzigingen in je teamsamenstelling kunnen tot een week voor aanvang worden doorgegeven via info@ijsbaan-twente.nl.

Toelichting op teamsamenstelling:

Een team bestaat uit 1 tot 5 kinderen van één basisschool. Teams van 1 tot en met 3 kinderen doen alleen mee aan de 100 meter individueel en dus niet aan de estafette en daarmee het eindklassement. Teams bestaande uit 4 of 5 kinderen doen WEL mee aan de estafette van 4x1 ronde en hiermee ook aan het eindklassement.

De verhouding van jongens/meisjes maakt niet uit. Ook de verhouding van de groepen maakt niet uit. Het is dus toegestaan om alleen kinderen uit hogere groepen op te stellen.


Terug

28-03-2018


Aanmeldformulier Twentse Schoolschaatskampioenschappen 28 maart 2018

Naam basisschool:

*

Plaats basisschool:

*

Naam contactpersoon:

*

Telefoonnummer contactpersoon:

*

E-mailadres contactpersoon:

*

Teamnaam

Voor- en achternaam teamlid 1:

Groep teamlid 1:

Voor- en achternaam teamlid 2:

Groep teamlid 2:

Voor- en achternaam teamlid 3:

Groep teamlid 3:

Voor- en achternaam teamlid 4:

Groep teamlid 4:

Voor- en achternaam Teamlid 5

Groep teamlid 5

Voer de controlecode in

2016© IJsbaan Twente